Bar Beton Centrum, Utrecht

Wat gaan we vandaag doen? “Ergens koffie drinken” is steevast het antwoord hierop. De motivatie om ver te reizen ontbreekt, dus blijven we local, wat hippe taal is voor dichtbij. Onze keuze van vandaag is Bar Beton Centrum in Utrecht. Dit bedrijf heeft 2 vestigingen in Utrecht, deze is gevestigd in de koffiestraat van Utrecht: de Korte Jansstraat.

Op zondag is deze zaak al vanaf 10:00 uur geopend voor haar gasten. Voor ontbijt is het misschien te laat, maar een brunch behoort hier tot de mogelijkheden. Er is een kleine kaart met ontbijt-, lunchgerechten en wat borrelhapjes. Daarnaast is er zeer veel voor bij de koffie te verkrijgen! We worden vriendelijk verwelkomd in een flinke zaak met een licht en gezellig interieur. De bar en keuken zijn in het midden geplaatst en de tafeltjes aan weerszijde. Het meubilair heeft een retro look en al het lijkt erop dat men verschillende stoelen door elkaar gebruikt, het heeft allemaal dezelfde stijl.

Het zit er aardig vol, daarom nemen wij plaats aan de grote tafel. De eerste bestelling: tweemaal een cappuccino. Geserveerd met een vierkantje boterkoek. De cappuccino is goed van smaak zo beoordeelt de jury. Ook heeft de barista zich uitgesloofd om een mooie latte art te maken. Opvallend dat mijn wederhelft weer een hartje geserveerd krijgt, dat kost hem zijn fooi! Voor de tweede ronde bestel ikzelf een doppio, mijn voorkeur gaat toch uit naar iets meer body en dat heeft deze zeker! Aan de bar is een glaasje water te verkrijgen. Ook deze ronde wordt weer voorzien van boterkoek en nu krijgt ook ons jongste jurylid een eigen stukje: omkoping!

Samengevat: een leuke zaak voor een ieder die vroeg op pad gaat en gewoon een lekkere kop koffie wil. De koffiekaart is niet heel uitgebreid, maar er is voor een ieder wat wils, we blijven bij de feiten het is geen koffiespeciaalzaak. Vriendelijke bediening en als het weer er zich voor leent, is het ook op het terras zien en gezien worden.

Eindoordeel:
Cappuccino/Espresso: 7.0
Ambiance: 7.5
Bediening: 7.5 (door de extra boterkoek!)

Het adres: Korte Jansstraat 13-15
Barbeton Utrecht

 

Geef een reactie

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑