Hop & Stork, Utrecht

Vandaag, op mijn verjaardag, gaan wij ons zelf trakteren op koffie met gebak. Voor deze gelegenheid gaan we naar de onlangs nieuw geopende locatie van Hop & Stork in Utrecht aan de Lijnmarkt. De inrichting valt bij mij in de smaak, net als de vestiging in Den Haag is ook deze locatie voorzien van een keurig interieur: mooie houten vloer met visgraatmotief en strak gepleisterde wanden en plafonds. De bedienende medewerkers zijn netjes gekleed en ook de sanitaire faciliteiten voldoen uitstekend.

Patisserie van de dag

In de AD koffietest 2016 staan zij op positie 27, dat moet dus goed komen! Wij bestellen eerst een cappuccino en een zogeheten koffie special met de smaak speculaas, om eindelijk afscheid te nemen van de feestmaand december. Daarbij trakteren wij onszelf op de patisserie van de dag en een proeverij van chocolade. De chocolade mag jezelf uitzoeken en de puur met framboos valt zeer in de smaak. De patisserie staat niet uitgestald en is alleen maar te bekijken in de menukaart, dus met een ingecalculeerd risico ga ik voor de mandarijn/sinaasappel gecombineerd met witte chocolademousse. Helaas werd die laatste naar mijn mening te koud geserveerd, smaakte de mousse niet naar witte chocola en had de patissier iets minder gelatine mogen gebruiken.

Terug naar de koffie! Deze wordt standaard geserveerd met een kleine chocolademousse en een bonbon. De cappuccino is naar onze smaak te melkachtig en beide dranken kunnen, weer naar onze smaak natuurlijk, warmer geserveerd worden. In de tweede ronde kies ik voor een flat white. Deze is veel meer naar mijn smaak, maar ook die kan heter geschonken worden. Ook wordt bij deze ronde een chocolademousse en een bonbon geserveerd, wat ons betreft is dat niet meer nodig, maar het drijft wel de prijs van de koffie op.

Eindoordeel:
Cappuccino/Flat white: 7.0
Ambiance: 7.5
Bediening: 7.0

Het adres: Lijnmarkt 1
Hop & Stork

foto Hop & Stork Utrecht

 

 

Geef een reactie

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑