The Village Coffee & Music, Utrecht

Een lokale bekendheid als het gaat om koffie is The Village Coffee & Music. In 2013 belandden zij op de eerste plaats in de Misset koffie top 100! Daarom zal ik deze beoordeling extra voorzichtig doen, want wie ben ik om dan nog een slechte beoordeling te geven? Het is eigenlijk beschamend dat we nu pas voor het eerst deze gelegenheid bezoeken, terwijl we al in 2013 van The Village hoorden. Het was er gewoon niet eerder van gekomen en misschien is daar wel een reden voor?!?!

We struinen de Voorstraat af op zoek naar The Village. Daar waar we  buiten veel kleurrijke personen zien, daar moet het wel zijn. Het interieur is er een beetje ruig, sommige wanden zijn strak wit en anderen zien er stoer uit doordat de rauwe bakstenen te zien zijn. Het is er gezellig druk en daarom zijn er bijna geen zitplaatsen meer vrij en nemen wij plaats op twee bureaustoelen, nog verschillend van elkaar ook! Vintage is het juiste woord, geen stoel is hetzelfde. Betonnen vloer, stoere counter van gerecycled hout, een beetje industrieel. Er wordt hippe muziek gedraaid en uit bronnen heb ik vernomen dat er regelmatig een band optreedt.

De koffie: de barista gebruikt een La Morzocco linea 3 groeps, uit Florance vermoed ik. Wij bestellen als eerste beide een cappuccino, goed van smaak en zeker niet te veel melk, mooie latte art en geserveerd met een kaneelbiscuit en voor de kleine een lange vinger. De cappuccino had iets warmer geserveerd mogen worden wat ons betreft, mogelijk waren we iets afgeleid voordat we aan de koffie begonnen en trof The Village geen blaam. De tweede ronde bestellen wij beide een Flat White, meer koffie en veel minder melk, iets dat mijn voorkeur heeft.  Hier is zeker niets op aan te merken.

Ondanks de koffie en het vriendelijke personeel zullen wij hier niet snel terugkomen, gewoon vanwege het karakter van deze gelegenheid. Ben je wat hipper dan wij, dan zal deze zaak je meer kunnen aanspreken. De tekst op de koffiemolen: ‘Kinderen zonder begeleiding worden opgegeten of als slaaf verkocht’, grapje natuurlijk, of achter elk geintje verschuilt een….

Eindoordeel:
Cappuccino/Flat White: 8.0
Ambiance: 7.5
Bediening: 8.0

Het adres: Voorstraat 46, 3512 AP in Utrecht

Home

Geef een reactie

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑