Pannenkoekenhuis Hans & Grietje, Midsland Terschelling

Tijdens ons verblijf op het eiland Terschelling lezen we het lokale blad genaamd ‘Proef Terschelling’. Daarin staat vermeld dat de beste koffie op het eiland te verkrijgen is een pannenkoekenrestaurant notabene! Op hun eigen website wordt dat iets genuanceerd. We waren er al eens eerder geweest maar niet voor de koffie.

We bezoeken het restaurant in de ochtend en worden welkom geheten, ouderwetse gastvriendelijkheid! De broer van de eigenaar (ook ondernemer  en opent binnenkort een koffie zaak in Leeuwarden) helpt tijdens het hoogseizoen mee. Hij brand zijn eigen koffiebonen, misschien gerelateerd aan Dutchbeans? Na de kennismaking krijgen we dus 2 cappuccino voorgeschoteld en door het gezellige praatje vergeet ik zelfs een foto te maken. Een tweede poging dan maar! De koffie wordt geserveerd met een verpakt koekje, ja dat staat iets minder gezellig maar staat wel garant voor een vers koekje.

De cappuccino smaakt goed daar kunnen we kort over zijn. Mijn voorkeur gaat uit naar iets meer espresso smaak maar dat is persoonlijk. Uit eigen ervaring kunnen we ook melden dat de pannenkoeken ook smakelijk zijn. Advies: reserveer tijdig, tijdens ons bezoek werden een aantal bezoekers in de wacht geplaatst of moesten het ergens anders proberen. Bekijk ook even de bijhorende foto, een kunstwerkje op zich!

 

Eindoordeel:
Cappuccino: 8.0
Ambiance: 6.5
Bediening: 6.5

http://www.erwinvanderwal.nl/

Geef een reactie

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑