De Koffiefabriek, Gouda

De Koffiefabriek is op nummer 7 geëindigd in de AD koffie top 100 van 2014, het jaar ervoor was het positie 10. Dus goede koffie gegarandeerd zou je zeggen toch? Op een druilerige zaterdag vertrekken we naar Gouda, met zijn drieën stappen we de Koffiefabriek binnen om neer te ploffen op de versleten Chesterfields. Het is een leuke zaak, ruim opgezet met een mooie bar, kortom: hier wil je graag zitten.

Je kunt er aan de bar bestellen wanneer je haast hebt, wij wachten op de vriendelijke bediening. Wij koffiedrinkende Hollanders nemen het er nou eenmaal van. De eerste bestelling is een cappuccino en voor mijzelf een Panna Montana, dat is een espresso met een toef slagroom erop. De combinatie van een straffe espresso en een rozet gezoete slagroom is zeer aangenaam. Maar is het nou een Panna Montana of Montata? Ik heb er diverse boeken op nagezocht, maar nog geen uitsluitsel gevonden.

Voor de tweede ronde bestellen we beide een cappuccino met gewone volle melk, geen geiten-, soja of magere melk. Ook voor deze ronde is onze barista geslaagd.
Kortom: de koffiefabriek is zeer zeker een aanrader voor wanneer je een bezoek aan Gouda doet. Misschien wel juist de moeite waard om voor om te rijden. Als we een keurmerksticker (a la de smaakpolitie)  zouden hebben, dan heeft de Koffiefabriek deze verdiend, hier word ik vrolijk van!

Eindoordeel:
Cappuccino/Flat White/Panna Montana: 8.0
Ambiance: 8.0
Bediening: 8.0

Het adres: Nieuwe markt 64, 2810 GR Gouda
http://www.koffiefabriekgouda.nl/

Bij een volgend bezoek aan de Koffiefabriek lijkt het er even op dat we teleurgesteld worden. Een Flat White die smaakt als een cappuccino! Veel te veel melk naar mijn idee. Bij het afrekenen maken we hier wel een opmerking over. De barista vertrouwt mij nog voordat we vertrekken toe, dat zij vergeten was om een extra shot toe te voegen. Bij een later bezoek maakt ze het goed.

Geef een reactie

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑