#Lokaal, Woerden

We bezoeken vandaag “Lokaal” aan het begin van de Voorstraat in Woerden, niet het meest populaire stukje straat maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen! Lokaal is een espresso/lunch bar en pas omstreeks maart van dit jaar geopend, dat merk je bijvoorbeeld aan een andere manier van adverteren. Ze hebben bijvoorbeeld geen eigen website maar een Facebook en Twitter account, bijna elke dag wordt er iets nieuws verspreid via social-media over nieuwe gerechten, een andere koffieboon op de molen, etc.

Het is vandaag een zonnige dag en op het gezellige terras is daarom ook geen plek te vinden! Dan maar een plek binnen zoeken. Op de menukaart is eigenlijk van alles te vinden van espresso tot ijskoffie en biologische wijnen tot koud geserveerde  wij gaan voor de kersen-cheesecake en havermout-mueslikoek, die laatste is ten zeerste aan te raden! De aankleding heeft wat weg van industrieel, mijn wederhelft was er zeer enthousiast over.  Er zijn een paar losse tafels, een zithoek onder de koffiemolens en in het midden zoals je vaker ziet een lange “stam” tafel met lekkere stoelen.

Over de koffie kunnen we ook kort zijn, dat is prima in orde. De cappuccino is voorzien van een romige laag melkschuim en de flat-white juist iets minder melkschuim zoals het hoort. Ook aan de kleine bezoeker is gedacht, er liggen boekjes, puzzels en meer om ook hen even te vermaken. Kortom een welkome toevoeging voor #koffieliefhebbers #Woerden!

Eindoordeel:
Cappuccino/Flat White: 7,5
Ambiance: 7
Bediening: 7

Het adres: Voorstraat 7, 3441 CA, Woerden

Geef een reactie

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑