Dengh, Utrecht

Zondag 24 mei 2015, eerste pinksterdag, het is schitterend weer. Wij besluiten er per fiets op uit te gaan. De missie van vandaag: het vinden van een geschikte speeltuin voor de kleine gecombineerd met lekkere koffie. We hoeven het vandaag niet ver te zoeken, in het Maximapark in Utrecht bevindt zich een nieuwe horecagelegenheid genaamd Dengh. Dengh omschrijft zich als volgt: “Dengh is je ultieme uitspanning. Eén plein, zeven eeuwen historie. Waar het eten en drinken je altijd smaakt. Waar altijd wat te doen is. Waar de tijd op je wacht. Even tijdloos gaan.” Het betreft hier een boerderij uit de 17e eeuw en een koetshuis uit de 18e eeuw, de enige overblijfselen van kasteel Den Engh.

In het verlengde van de schitterend gerenoveerde boerderij ligt het plein met een groot terras, hierop staan vele stoelen, tafels en loungebanken. Het oogt allemaal nog erg nieuw, mogelijk zullen de fontein en beplanting na enige tijd het geheel wat meer karakter/gezelligheid geven. Een onderdeel van onze missie was het  vinden van een speeltuin, dat is zeker gelukt: een tweetal klimtoestellen met glijbanen voor zowel de kleinsten als de grotere kinderen in een grote zandbak. Het geheel is voorzien van een omheining zodat je als ouder toch ook een beetje rustig kan zitten.

We worden vriendelijk verwelkomd en kiezen voor een plekje met uitzicht op de speeltuin. De eerste ronde betreft een tweetal cappuccino’s en een appelsap voor de kleine. De cappuccino wordt geserveerd met een chocolaatje van Tony’s Chocolonely en suiker en melk. De cappuccino is lauw, het melkschuim vlokkerig en droog, de melk smaakt weeïg zoet.!?! Er is helaas niets van lekkere koffie te herkennen.

Ik besluit eens binnen een kijkje te nemen;  er staan 2 koffiemolens waarvan ik dacht Mahlkönig te herkennen, een prachtige espressomachine en een pak Friesche Vlag Lang Lekker houdbare melk! Gezien de apparatuur heeft de eigenaar het beste voor met koffie, maar de praktische uitwerking kan zeker beter. Aangezien ik dit positief wil aanpakken stel ik mij voor en vertel wat ik van de koffie vond. Ik leg de nieuwsgierige medewerker uit dat de houdbare melk echt niet kan, verder geef ik aan wat ik heb gelezen aan tips en trucs zijn voor het opschuimen van melk. Deze en andere adviezen neemt hij ter harte.

Gezien de locatie en ambiance komen wij hier zeker nog eens terug, al zou het alleen maar zijn om “The Big Dengh burger” of de “Black Angus Steak met saliezout” te proberen . Ik heb het gevoel dat de eigenaren nog een beetje zoekende zijn, maar dat het wel goed komt met Dengh.

Eindoordeel:
Cappuccino/Flat White: 5.0
Ambiance: 8.0
Bediening: 7

Het adres: Enghlaan 17, 3543 BD Utrecht

Home

Geef een reactie

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑