Coffee Corazon, Amersfoort

Om de vraag “waar drinken we morgen onze koffie” te kunnen beantwoorden sla ik de “Belgium & Netherlands Coffee Guide 2012” open. Ik beland bij de stad Amersfoort en de beste vermelding in de guide is Coffee Corazon aan de Krommestraat. Men noemt deze straat, zoals later blijkt terecht, de leukste winkelstraat van Amersfoort. Op de website valt mij meteen op dat zij positief anders denken over gastvrijheid. De uitbater van dit etablissement is een enthousiast blogger, op de site is veel informatie terug te vinden over wat er zoal speelt in Coffee Corazon. De lezer wordt onder andere gevraagd zijn of haar mening te geven over het afschaffen van WIFI! Ook iets dat opviel, de menukaart met daarop Cappuccino met als toevoeging ‘de echte, dus zonder cacao’. Als je de pagina toch bezoekt, lees dan zeker het stukje: ‘onze visie’.

Het weer vandaag is uitstekend, één van de eerste lekkere lentedagen van het jaar. Het is gezellig druk in Amersfoort en ook bij Coffee Corazon is het terras dan ook  goed gevuld. Bij binnenkomst valt ons oog als eerste op de vitrine met huisgemaakte lekkernijen. Verder wordt er een enorme collectie boeken beschikbaar gesteld voor de gasten, om tijdens de koffie in te zien maar desgewenst ook om mee naar huis te nemen! Op de eerste verdieping wordt van alles georganiseerd voor de kleinsten onder ons: speelgoed en er wordt zelfs voorgelezen.

We bestellen een cappuccino, flat white en maken van de gelegenheid gebruik om eens de Cold Drip te proberen. De methode om de Cold Drip te zetten zou een aantal eeuwen geleden zijn ontwikkeld op VOC-schepen bij het ontbreken van heet water. Het aangeboden drankje heeft een bijzondere smaak, niet vies,  maar gewoon ‘not my cup of tea’ zoals ze dat in Engeland zeggen, maar dan over de koffie. Zowel de cappuccino als de flat white zijn meer naar onze smaak. De verse koffie ruik je zodra het kopje in de buurt van je neus komt. De geschuimde melk is zoet en romig en van een goede consistentie en natuurlijk zonder cacao (het serveren met cacao gebeurt nog steeds!). De koffie wordt trouwens zonder ‘gratis’ koekje geserveerd.

Het is een horeca gelegenheid waar duidelijk geluisterd wordt naar de gasten. Wij komen er zeker weer eens terug, al zou het alleen al zijn vanwege de appeltaart die er heel smakelijk uit ziet!

Geef een reactie

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑